Основні напрямки науково-дослідної роботи
По кафедрам автоматизації процесів управління та інтегрованих автоматизованих систем управління проводиться науково-дослідна робота з таких напрямків:
- Використання методів сучасної теорії управління для розробки ефективних систем автоматизації ;
- Розробка алгоритмічного забезпечення системи управління періодичними технологічними процесами і технологічними комплексами з такими процесами;
- Розробка ефективної структури управління біо-технологічними комплексами в класі організаційно-технічних систем;
- Розробка методологічних засад побудови корпоративних інформаційних систем управління харчопереробним підприємством;
- Наукові основи створення автоматизованих систем управління для комп’ютерно-інтегрованих виробництв харчової промисловості.
По кафедрі інформаційних систем проводиться науково-дослідна робота з таких напрямків:
- Створення та впровадження нових інформаційних та телекомунікаційних технологій надання соціальних та освітніх послуг в агропромисловому комплексі України.
- Розробка науково-методичних основ створення системи електронних навчально-методичних ресурсів навчальних дисциплін НУХТ
- Розробка та впровадження системи дистанційної підтримки навчального процесу студентів заочної форми навчання.
- Дослідження та моделювання корпоративних систем підтримки прийняття рішень в харчовій галузі;
- Розробка наукових засад і основних принципів побудови інформаційних логістичних систем на підприємствах харчової і переробної промисловості;
- Дослідження та розробка методів використання надлишку інформації в БД підприємства в задачах планування та прийняття рішень;
- Розробка компонент методичного, математичного та інформаційного забезпечення автоматизованих систем управління підприємств харчової і переробної промисловості.
По кафедрі інформатики проводиться науково-дослідна робота з таких напрямків:
- Розробка системи електронних навчально-методичних ресурсів дисципліни «Інформатика» для студентів денної та заочної форм навчання.
- Інформаційна підтримка інженерних рішень по виробничим процесам сушіння харчових продуктів;
- Розроблення математичного та програмного забезпечення для технологічних розрахунків молочного виробництва;
- Розробка та створення банка довідкових даних теплотехнічного обладнання підприємств харчової промисловості з метою автоматизації розрахунків та проектування;
- Створення банка довідкових даних про теплофізичні характеристики і хімічний склад сировини, продуктів і матеріалів харчових виробництв з метою автоматизації розрахунків та проектування технологічного устаткування виробництв харчової продукції;
- Інформаційна підтримка процесу екстрагування цукрози з цукрового буряка;
- Інформаційна підтримка розрахунку норм витрат сировини на виробництво харчових концентратів;
- Удосконалення методів інформаційного забезпечення прийняття інженерних рішень на етапах проектування.
По кафедрі вищої математики проводиться науково-дослідна робота з таких напрямків:
- Розробка математичних моделей та аналітико-числових методів дослідження і оптимізації механічної поведінки тіл з урахуванням впливу полів та дефектів;
- Застосування варіаційних методів розрахунку напружено-деформованого стану тонкостінних елементів конструкцій, виготовлених із композитних матеріалів;
- Дослідження нових методів наближення в рамках теорії функцій;
- Побудова аналітичних розв’язків задач про циклічно-симетричну деформацію пологої конічної оболонки при нерівномірному нагріванні;
- Розробка та дослідження алгоритмів функціонування автоматизованих радіолокаційних систем спеціального призначення;
- Застосування методів лінійного, нелінійного та динамічного програмування до роз’язання оптимізаційних задач харчових технологій;
- Розроблення наукових основ теплообмінних та інших процесів харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв з метою створення високоефективних технологій та обладнання, засобів автоматизації та механізації;
- Класи збіжності в теорії рядів Діріхле та аналітичних функцій;
- Наближення класів неперервних періодичних та неперіодичних функцій узагальненими сумами Зигмунда;
- Наукові основи створення сучасних пакувальних систем із забезпеченням тривалого зберігання харчової продукції.